Powered By Blogger

21 Aralık 2010 Salı

Milli Savunma Bakanlığı - Yurtdışı Şehitlikler

İNDİR&DOWNLOAD

120 Sayfa
87 Mb

Tanıtım Sayfasından,

"Türk Milleti, vatan bildiği toprak üzerinde tarih boyunca bir bayrak altında, özgür olarak kalabilmesini şehitlerine borçludur.

Memleketin en buhranlı ve müşkül anlarında, vatanımızı düşman istilâsından, zulümden, felâket ev mûsibetlerden korumak azmiyle yüzyıllar boyunca üç kıt'ada amansız mücadelelere girerek şehit olmuş ecdadımızın evlatları, Cumhuriyet Türkiyesi'nin ona hayat veren şerefli mazisini oluşturmuştur.

Türk töresinde vatan, millet ve bayrak sevgisi her sevginin önünde gelir. Bunun içindir ki, Türk insanı vatan için ölmeyi bir görev bilmekte, oğlunu şehit veren anne ve baba acısını yüreğine gömerek "vatan sağ olsun" diyebilmektedir.

Osmanlı Devletinin 700'ncü kuruluş yılı etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan "Yurtdışı Şehitlikler" adlı kitapla gerek anayurt Anadolu'da, gerekse Avrupa, Asya ve Afrika kıt'alarında hayatlarını kaybederek şehitlik mertebesine ulaşmış Türk ulusunun kahraman evlatlarının mezarlarının halen bulundukları yerleri tespit ederek, aziz hatıralarını sonsuza dek yaşatmak ve onlara olan vefa borcumuza bir ölçüde de olsa ödemek hedeflenmiştir."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder